Tuinmeubelen zijn natuurlijk beschikbaar in allerlei verschillende materialen. Naast dat het materiaal het uiterlijk van de meubelen bepaalt, bepaalt het ook de duurzaamheid en onderhoudseisen van de meubelen. Het is dus verstandig om een weloverwogen keuze te maken over het type materiaal bij het uitzoeken van meubelen voor uw tuin. Om u hierbij een handje te helpen, geven wij u graag informatie over een aantal verschillende materiaalsoorten.

Houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen zijn altijd een populaire keuze. Of u nu gaat voor een landelijke, moderne of romantische tuin, houten tuinmeubelen passen overal bij! Houten tuinmeubelen zijn duurzaam. Ze zijn namelijk sterk en stevig en gaan dus lang mee. Daarnaast hebben ze een natuurlijke, warme uitstraling. Na verloop van tijd zullen ze nog meer karakter hebben, doordat het natuurlijke materiaal met de tijd verandert. Ook drogen ze snel in de zon. Na een regenbuitje kan je dus snel weer buiten zitten. 

Aluminium tuinmeubelen

Aluminium is een licht, maar toch sterk materiaal. Het roest niet en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Het is dan ook erg geschikt voor het maken van tuinmeubelen. Aluminium tuinmeubelen zijn vaak verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Dit komt doordat ze gepoedercoat worden. Doordat aluminium roestvrij is, is het ook nog eens heel makkelijk schoon te houden.

Wicker tuinmeubelen

Wicker is een moderne versie van de rotan/rieten tuinmeubelen. Het is kunststofdraad dat om een aluminium frame is gevlochten. Het lijkt dus op de klassieke rotan, maar is een stuk sterker en beter bestand tegen weer en wind. Ook is het erg licht in gewicht en slijt het niet snel. Wij zijn fan!

Bamboe tuinmeubelen

Bamboe tuinmeubelen zijn populair! Dit past heel leuk in uw tuin als u een beetje tropische sferen wilt toevoegen. Bamboe is ook nog eens ontzettend duurzaam. Het is namelijk heel sterk, ondanks dat het heel licht materiaal is. In sommige Aziatische landen wordt het zelf gebruikt als steigers in de bouw!

Rope tuinmeubelen

Een echte blikvanger in de tuin! Rope tuinmeubelen worden gemaakt van een speciaal touw dat is gemaakt van synthetisch materiaal dat met de hand geweven is. Het touw wordt voorzien van een beschermlaag. Hierdoor is het materiaal heel sterk én waterafstotend. Rope is dus enorm duurzaam materiaal. Daarom is dit erg geschikt voor de tuin.

Naast deze voorbeelden, zijn er nog heel veel andere voorbeelden te noemen van verschillende soorten materialen voor tuinmeubelen. Bij Van der Garde ben je aan het juiste adres voor alle materialen van jouw keuze!