Het is een gedachte die bij veel mensen niet te binnen schiet, maar die toch belangrijk is om mee te nemen nu het goede weer er weer aan komt: het effect van de zomer op je riool. Problemen met je riool worden vaak gekoppeld aan de winter, omdat rioleringen dan kunnen bevriezen en omdat er over het algemeen meer neerslag valt. Toch is het ook slim om in de zomer rekening te houden met je riool. We vertellen je er meer over!

Meer watergebruik in de zomer

Met de warme temperaturen is het niet gek dat je op zoek gaat naar afkoeling. Hiervoor gebruikt heel Nederland massaal water. We zetten zwembaden op, gooien de sproeier aan in de tuin of nemen een extra douche. Met een werkend riool is dat allemaal geen enkel probleem, maar het zorgt wel voor extra belasting, want niet alleen jij gebruikt extra water, maar je buren en de rest van de stad ook. Doordat er meer water door je riool stroomt, wordt de kans op een verstopping groter, omdat er vanzelfsprekend ook meer andere delen door je riool gaan.

Het effect van de zomer

Het klinkt misschien gek, maar hoe iedereen zich gedraagt in de zomer heeft ook een groot effect op het riool. Veel mensen gaan bijvoorbeeld naar het strand, waardoor er in grote aantallen zand door het riool wordt gevoerd. Een ander voorbeeld is dat er fanatiek gebarbecued wordt, waarvan ook vaak resten in het riool belanden. Hierbij kun je denken aan vet- en etensresten, maar ook aan voorwerpen zoals houtskool en in sommige gevallen zelfs onderdelen van de barbecue zelf.

Onverwachte regenbui

We denken er in de zomer liever niet over na, maar toch gebeurt het vaak dat er in de zomer harde regenbuien vallen. Vaak zijn dit grote buien, die het riool op dat moment niet zo goed kan hebben. Ze overstromen, waardoor het regenwater slecht wegtrekt en op straat of op andere plekken blijft liggen. Door ervoor te zorgen dat er in ieder geval geen verstopping in je riool zit, maak je de kans dat het water wel wegstroomt zo groot mogelijk.

Verstopping?

Is je riool verstopt Eindhoven en wil je de zomer doorkomen zonder extra problemen? Schakel gelijk de hulp van een specialist in! Zij vinden de verstopping direct en weten precies wat er moet gebeuren om deze voor jou weg te halen. Zo geniet jij zoals gewenst van de zomer!