Alleenstaande ouderen hebben een grotere kans om in hun huis te vallen en hierbij een verwonding op te lopen. In sommige gevallen richten deze ongelukjes zelfs ernstige schade aan, waarbij de senior niet om hulp kan vragen door 112 te bellen op de telefoon. De gevolgen kunnen dan nog traumatischer zijn. Daarom is het overwegen van een persoonlijk alarmsysteem zeker een goed idee als je oudere dierbare alleen woont. Hieronder lees je over de voordelen van een persoonlijk alarm! 

Gemoedsrust voor oudere 

Ben je een ouder persoon of heb je mobiliteitsproblemen? Een persoonlijk alarmsysteem kan je dan veel gemoedsrust geven! Hiermee hoef je namelijk simpelweg alleen maar je mobiele telefoon altijd in je broekzak te hebben om hulp te regelen als je bijvoorbeeld gevallen bent en niet overeind kunt komen. Op je smartphone kun je namelijk een app downloaden en als je dan hulp nodig hebt, hoef je alleen maar op een knop te drukken. 

Gemoedsrust voor dierbaren

Een alarmsysteem ouderen zal niet alleen de senior gemoedsrust geven, dit is ook zeker het geval bij de dierbaren van de bejaarde. Je oudere dierbare woont dus alleen en hierdoor heb je geen toezicht op hem of haar, wat voor veel stress kan zorgen. Dit is al helemaal het geval als ze al eerder zijn gevallen en hierbij gewond zijn geraakt. De app zorgt er desondanks voordat je je geen zorgen hoeft te maken, wat dus voor de nodige gemoedsrust bij je zorgt.

Snelle toegang tot medische hulp

Een persoonlijk alarmsysteem zorgt ervoor dat ouderen na een ongeval doordat ze uitgleden of vielen in de douche direct toegang hebben tot een operator. Met een druk op de knop in de pap kunnen ze met iemand praten die hen kan helpen. Ook kunnen de operators een ambulance bellen indien dit nodig blijkt te zijn. De oudere heeft op deze manier een snellere toegang tot medische hulp.

Beter kans op volledig herstel

Hoe sneller hulp komt na het ongelukje van de senior, hoe groter de kans is dat je dierbare volledig en ook nog eens snel herstelt. Een persoonlijk alarm vergroot dan ook de kans op herstel van ouderen omdat hulp slechts een knop verwijderd is. De bejaarde hoeft zelfs zelf niet 112 te bellen, dit wordt gedaan door de operator van het persoonlijk alarmsysteem. Hierdoor kunnen veel problemen opgelost worden bij alleenstaande bejaarden die nog thuis wonen.