Door te zorgen voor optimale beveiliging in de woning kun je volop genieten van je woonplezier. Een alarmsysteem geeft je immers een veilig en onbezorgd gevoel. Maar hoe werkt dit precies en welke verschillende soorten alarmsystemen zijn er? Wij geven je in dit artikel wat inspiratie om voor een passend alarmsysteem te kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld alarmsystemen met camera’s en een geluidsalarm. Lees snel verder om te zien hoe jij jezelf in een handomdraai beschermt tegen ongewenste indringers.

Klassiek of modern alarm

Alarmsystemen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten.  Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een apparaat met bedrading of voor een alarm zonder bedrading. Wanneer je een alarmsysteem huis aanschaft, is het verstandig om allereerst te bepalen of je een draadloos of bedraad apparaat wilt hebben. Het voordeel van een klassiek bedraad alarmsysteem is dat deze vaak goedkoper is. Een modern draadloos alarm kost vaak iets meer en werkt op batterijen en een wifi-verbinding. Let er wel op dat het wifi-signaal altijd goed werkt, anders is de veiligheid van het alarmsysteem niet optimaal. 

Geluidsalarm of stil alarm

Daarnaast kun je kiezen tussen een stil of een luid alarm. Met een stil alarmsysteem wordt bij een verdachte situatie automatisch een melding doorgestuurd naar de smartphone of tablet. Door middel van een digitale camera kun je via de app direct meekijken naar de beelden om te zien wat er aan de hand is, ook wanneer je zelf niet thuis bent.

Een andere optie is een geluidsalarm. Deze gaat af wanneer iemand binnen probeert te komen. Via een bewegingssensor gaat er direct een luid alarm af wanneer een onverwachte beweging wordt gedetecteerd. Dit oorverdovende lawaai zal de inbreker flink afschrikken en jou, of andere omwonenden, op de hoogte stellen van een poging tot inbraak.

Bepaal het aantal camera’s

Ook is het aan te raden om van te voren te bepalen hoeveel camera’s je precies nodig hebt om jouw woning te beveiligen. Kijk naar de ramen en deuren in jouw woning waar een ongewenste indringer binnen zou kunnen komen. Hoeveel camera’s moet je plaatsen om een zo goed mogelijk overzicht te hebben? Bepaal de plaatsing naar aanleiding van welke plekken het meest risicovol zijn. Je kunt een digitale alarmsysteem niet alleen verbinden met je smartphone, tablet en laptop, maar ook met de cloud. Zo kunnen de camerabeelden direct op de cloud worden opgeslagen. Op die manier kun je de beelden altijd later nog eens terugkijken!